Miquel's picture

Miquel Sabaté Solà

Educació

Octubre 2022 - Setembre 2023 Màster en Recerca Avançada en Estudis Humanístics
Especialitat en Estudis Lingüístics i Literaris
Universitat Rovira i Virgili (URV)

Octubre 2020 - Maig 2021 Curs d’extensió universitària:
«Els discursos sobre la promoció del català: perspectives i argumentaris»
Centre de Recerca en Sociolingüística i Comunicació (CUSC)
Universitat de Barcelona (UB)

Setembre 2016 - Gener 2022 Grau en Llengua i Literatura Catalanes
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Setembre 2008 - Juny 2014 Grau en Enginyeria Informàtica
Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB)
Unversitat Politècnica de Catalunya (UPC)

Experiència

Desembre 2020 - Present Enginyer de programari Full-Stack Sènior a SUSE
Promoció per la qual se’m va designar com a Enginyer de programari Full-Stack Sènior. Responsable de mantenir, dins de l’equip de SCC, totes aquelles eines que possibiliten les interaccions entre els clients i el programari de SUSE a través de subscripcions.

Octubre 2020 - Juliol 2023 Conseller al Consell Comarcal de l’Anoia
En substitució de dues companyes que van renunciar-hi, vaig entrar conjuntament amb un altre regidor de la comarca com a conseller del Consell Comarcal de l’Anoia. Així, a l’octubre del 2020 vaig ser nomenat conseller i portaveu del grup comarcal de la CUP, càrrec que vaig deixar una vegada acabada la legislatura 2019-2023.

Juny 2019 - Present Regidor a l’Ajuntament de Capellades
A les eleccions celebrades el maig de 2019 vaig ser escollit regidor de Capellades per la llista de Vila de Capellades - CUP. En la formació de l’equip de govern se’m van atorgar les regidories de Joventut, Participació ciutadana i Transparència; que posteriorment, el març de 2023, vaig renunciar.

A les eleccions municipals celebrades el 28 de maig de 2023 vaig tornar a ser escollit regidor de Capellades per la llista de Vila de Capellades - CUP, mantenint-me, aquesta vegada, a l’oposició.

Juny 2015 - Novembre 2020 Enginyer de programari a SUSE

 • Vaig ser un dels membres que va iniciar l’equip de Docker a SUSE, evolucionant fins el producte SUSE CaaS Platform, una solució de gestió de contenidors de classe empresarial basat en Kubernetes.
 • Mantenidor d’eines com ara Portus (una aplicació de Ruby en Rails amb Vue.js al frontend) i zypper-docker (una eina de comandes en Go per aplicar pegats i actualitzacions a imatges basades en SUSE). He estat el contribuidor principal d’aquests projectes i també he estat responsable del seu empaquetament i lliurament tant en paquets RPM com en imatges de Docker (utilitzant OBS).
 • Vaig contribuir a l’inici de skuba, una eina de comandes escrita en Go que s’utilitza per orquestrar les peces de Kubernetes sota el producte SUSE CaaS Platform.
 • He participat en diverses xerrades, tallers i entrenaments sobre tecnologies relacionades amb contenidors. També he contribuït amb xerrades i tallers als SUSEcon (esdeveniment principal de la companyia) dels anys 2016, 2017 i 2019.

Febrer 2012 - Març 2015 Desenvolupador web a Saifor
Desenvolupador Full-Stack. Responsable de desenvolupar i mantenir aplicacions web escrites en PHP i Javascript, amb PostgreSQL a la base de dades.

Gener 2011 - Març 2015 Desenvolupador a KDE
Involucrat al projecte de programari lliure KDE, sobretot en els editors KDevelop (en el qual mantenia el seu suport de Ruby) i Kate.

Abril 2012 - Agost 2012 Estudiant del Google Summer of Code
Durant l’estiu de 2012 vaig ser estudiant del programa Google Summer of Code. Durant aquest temps vaig treballar en estabilitzar el suport de Ruby a KDevelop.

Contribucions

Mentor

He fet de mentor en el programa Google Summer of Code dues vegades: una el 2014 amb el projecte KDE, i una altra el 2016 amb openSUSE.

Programari Lliure

He estat involucrat en el manteniment de diversos projectes de programari lliure i també he contribuït en algunes de les dependències d’aquests projectes. Per exemple, he contribuït en alguna de les gemes necessàries per Portus com ara public_activity. De la mateixa manera, també he produït noves gemes com ara cconfig, contribuint per tant a la comunitat en general.

També he contribuït en altres projectes com Docker, amb contribucions en projectes com Docker distribution o Docker machine. Tanmateix, he mantingut pegats interns del propi Docker per tal que diversos clients es beneficiessin de les últimes actualitzacions de seguretat.

Habilitats tècniques

 • Llenguatges de programació: coneixements avançats de Ruby, Go, C i Javascript, amb un grau elevat de confiança en Python, C++, Rust, Perl, Java, PHP i Bash.
 • Aplicacions i entorns de treball: coneixements avançats de Ruby on Rails, Vue.js, jQuery, PostgreSQL i Redis, entre d’altres tecnologies, i, per tant, tinc coneixements sòlids de desenvolupament web full-stack. També tinc experiència desplegant aplicacions en entorns de contenidors, especialment amb Kubernetes.
 • Administració: coneixements avançats d’eines d’administració de UNIX/Linux.
 • Metodologies: familiaritzat en SCRUM, amb experiència en la seva aplicació en equips treballant en remot. Familiaritzat també amb la metodologia Kanban.

Habilitats personals

Llengües

 • Català: parlant nadiu.
 • Castellà: escrit i parlat amb solvència.
 • Anglès: escrit i parlat amb solvència.

Altres

 • Treballador en equip, però capaç també de treballar autònomament.
 • M’adapto ràpidament a nous entorns de treball, amb voracitat per aprendre.
 • Acostumat a treballar en remot, sent flexible amb les necessitats del meu equip.